The Manneken Trip

is een menselijk aangedreven exploratie van Amerika

De expeditie

T”De Manneken Trip” is Arnaud Maldague menselijk aangedreven avontuur in het diepe wildernis. Het doel van de expeditie is om van het Noorden tot het Zuiden van Amerika te reizen terwijl regelmatig van vervoer gemiddelde te veranderen, maar zonder nooit gemotoriseerde vervoeren te gebruiken.

De expeditie zal in Kugaaruk, Canada, starten and wil in Ushuaia, Argentina, beëindigen door verschillende sporten te beoefenen: backcountry skiing, snow-kiting, kajakken, paardrijden, fietsen, zeilen en wandelen. The Manneken Trip zal met verschillende natuurlijke uitdagingen geconfronteerd worden als de extreme polaire koude, de Mississippi rivier, de Caribische Zee, de Amazone jungle, de Andes, Patagonia en vele anderen.

Stats

  • + 35.000 km
  • 16 landen
  • 6 sporten
  • 1 millieuproject
  • 30 maanden

Het milieuproject

The Manneken Trip zal, onder het vorm van mini-interviews, sociaal-ecologische initiativen op het Amerikaanse continent aan vershillende nivaus promoten: mensen, bedrijven, groene technologieën, non-profitorganisaties en milieu wetenschappers.

Het doel is om aan te tonen dat veel mensen elke dag uit hun comfortzone gaan om de wereld te veranderen en dat we allemaal kunnen! Ik ben er van overtuigd dat onze milieuproblemen en klimaatveranderingskatastrofen, met dezelfde geest- en energie-investering als The Manneken Trip’s expeditie, kunnen worden overwonnen : door uit onze comfortzone te gaan en wijzigingen aanbrengen in onze dagelijkse routine.