De expeditie

The Manneken Trip heeft als doel om het Amerikaanse continent van het Noorden tot het Zuiden te exploreren. De uitdaging bestaat erin om regelmatig van vervoer gemiddelde te veranderen, maar zonder nooit gemotoriseerde vervoeren te gebruiken. De expeditie zal in het noorden van Canada beginnen and zal in het zuiden van Argentina beëindigen door verschillende sporten te beoefenen, zoals: Snowkiting and Backcountry skiën, Kayaken, paardrijden, fietsen, zeilen and wandelen.

1. Het grote witte noorden

De Manneken Trip begint in Kugaaruk, Nunavut, een dorp van 1000 inwoners bij de Noordelijke IJszee, in Noord-Canada. Het doel is om Winnipeg door Nordic skiing en snow-kiting te rallyen, ongeveer 2.500 km over de toendra, de Hudson Bay, boreale bossen en Lake Winnipeg. Op het programma: witte landschappen, poolgebied, ijsberen en … veel niets! Het grote Noorden is legendarisch, de condities zijn uitersten en laten geen ruimte voor fouten. Wie in polaire condities vertrekt, kan zeker zijn om een beetje nederig terug te komen. Dit is ongetwijfeld een van de moeilijkste etappe van de expeditie

2. De Mississippi rivier

Het tweede deel van de reis komt op het water door de Mississippi-rivier te kayakken. Het betekent 3780 km te peddelen van Lake Itasca (380 km ten zuiden van Winnipeg), naar de rivier delta in de buurt van New Orleans. Het duurt meestal tussen twee en drie maanden om de hele lengte te kayaken. Hoewel eindeloos, heeft de rivier een uitvoerbare moeilijkheid, maar ook ingewikkelde stukjes van 13 km breed. Omdat de bron en de delta zijn gescheiden door 2000 km breedtegraad, biedt de Mississippi een indrukwekkende variatie van omgevingen: van de regio van de grote meren naar de Bayou van Louisiana.

3. De Caribische Zee

Na het fietsen van New Orleans tot Belize, zal The Manneken Trip een zeilboot kopen om alleen de Caribische Zee langs de kust te navigeren in de richting van Georgetown, British Guiana. Dit is de unieke gelegenheid om kapitein van mijn eigen boot te zijn en het leven op zee te ontdekken.

4. Het Amazone woud

Het Amazone is ongetwijfeld de antipode van het Canadese Noorden: de groene hel tegen de witte hel. De Amazone zal in twee fasen gekruist worden nadat ik Boa Vista per fiets vanuit Guyana verbindt heb. Het eerste deel bestaat uit het peddelen van de Banco River, gevolgd door de Rio Negro, naar Manaus. De tweede doel zal om de Purusrivier, een zijrivier van de Amazone, op te gaan naar Peru. Hoewel het eerste deel volledig in dugouts zal uitgevoerd worden, wilt het tweede deel een mix van wandelen en dugouts zijn.

5. Paardrijden in Argentinië 

Paardrijden is de gelegenheid om een sterke band te creëren met een dier, dat in dit geval een reispartner wordt. Argentinië zal zich uitstekend lenen aan deze uitdagende ervaring. Het avontuur zal sterk afhankelijk zijn van de keuze van de paarden in het gebied van San Miguel de Tucuman. Zodra het team samengesteld is, zal de caravan langs de Andes en de ‘weg 40’ richting Perito Moreno vertrekken.

6. Patagonië

Het einde van de reis zal te voet langs de nationale parken van Patagonië plaats nemen. Geruchten zeggen dat een stijging in de Andes kan plaatsvinden…. Inderdaad, bergen zijn tot die punt afwezig van de expeditie, het is dus de kans om een laatste omweg toe te staan voordat het avontuur afgesloten wordt. Patagonië is ook een terugkeer naar de kou. Een manier om de lus te lussen, van de ene Poolse Oceaan naar de andere.

Samenvattend, the Manneken Trip is een 30 maand lange exploratie, van ongeveer 35.000 km door 16 landen, en tenminste 6 verschillende sporten in zeer verschillende omstandigheden zoals : poolgebied, rivieren, de Caribische Zee, Jungles en woestijn gebieden. The Manneken Trip is de eerste menselijke poging van een man-aangedreven kruising van de Amerika’s met behulp van zo’n verscheidenheid aan praktijken.